Upute za rad štandova za prodaju voća i povrća na otvorenom u Dugom Ratu

Sukladno Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 (Narodne novine 43/2020. godine), Općinski načelnik Općine Dugi Rat daje sljedeće

U P U T E

za rad štandova za prodaju voća i povrća na otvorenom u Dugom Ratu

  1. Štandovi i klupe na otvorenom mogu prodavati voće, povrće i ostale dozvoljene namirnice uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, te održavati sigurnosne mjere razmaka i to najmanje 3 metra između štandova ili klupa koja su prodajna mjesta.
    Između kupaca i prodavača moraju se postaviti pregrade od pleksiglasa ili prozirne folije postavljene na stalcima za cijelu dužinu prodajnog mjesta, koje će prodavačima osigurati Općina Dugi Rat. Brigu oko istih obavljaju prodavači.
  2. Prodavači su u obvezi nositi maske i zaštitne rukavice sukladno Općim mjerama i uputama koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te organizirati rad tako da bude osigurana propisana udaljenost prodavača i kupaca uz poštivanje stroge mjere socijalnog distanciranja.
    Prodavači ne smiju dozvoliti da kupci diraju artikle koji se prodaju te su dužni nakon svakog kontakta sa kupcem denzificirati ruke dezinfekcijskim sredstvom koje osim na ulazu mora biti osigurano dodatno i na svakom štandu.
  3. Prodavači moraju voditi računa da se ne stvara gužva na ulazu i izlazu kupaca na način da se osigura ulazak jednog kupca te nakon izlaska istog ulazak idućeg kupca sve kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca.
    Kontrolu provođenja mjera od strane prodavača provode komunalni redari Općine.
  4. Prodavač koji se ne bude pridržavao sigurnosnih mjera propisanih ovim Uputama biti će udaljen sa tržnice.

OPĆINSKI NAČELNIK:
Jerko Roglić, dipl.ing

Možda će vas zanimati...

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.