Priopćenje Općinskog načelnika vezano za smještaj djece u dječji vrtić “Dugi Rat”

Poštovani roditelji,

zbog smanjenja kapaciteta smještaja djece u sklopu dječjeg vrtića „Dugi Rat“ radi prilagođavanja propisanim standardima veliki broj Vas se našao u teškoćama zbog neupisane djece u dječji vrtić i jaslice za pedagošku godinu 2021/2022. godinu. Točnije riječ je 53 neupisane djece, odnosno 30 neupisane jasličke djece (od toga njih 27 su djeca oba zaposlena roditelja) te 23 djece vrtićke dobi (od toga su njih 14 su djeca oba zaposlena roditelja).

Općinski načelnik je odmah po primitku peticije nezadovoljnih roditelja održao sastanak s predstavnicima roditelja po tom pitanju.

S obzirom da za uređenje bilo kojeg trenutno raspoloživog prostora potrebno određeno vrijeme za izradu potrebne dokumentacije te pribavljanje svih potrebnih dozvola potrebno je da pronađemo privremeno rješenje za rješavanje Vašeg problema.

Stoga će već na idućoj sjednici Općinskog vijeća, planiranoj početkom kolovoza, raspravljati se o prijedlogu odluke o sufinanciranju programa vrtićkog i jasličkog programa za pedagošku godinu 2021/2022. godinu. Istom odlukom predložilo bi se sufinanciranje vrtićkog i jasličkog programa u ustanovama drugih osnivača i na prostoru drugih jedinica lokalne samouprave za jaslički i vrtićki program (ovisno o kojem programu je riječ) i to za djecu s oba zaposlena roditelja s liste neupisane djece. Zahtjeve za sufinanciranje bi roditelji podnosili Jedinstvenom upravnom odjelu općine na način i po proceduri s kojom ćete biti upoznati naknadno nakon odluke Općinskog vijeća.

Usporedno s istim, Općina namjerava pokrenuti postupak izrade projektne dokumentacije za postupak rekonstrukcije i opremanja novog dječjeg vrtića u zgradi stare škole u Krilu kako bi s istim aplicirala na EU fondove. U nadi pozitivnog rješavanja sve Vas srdačno pozdravljam,

Općinski načelnik

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.