Dječji vrtić

Dječji vrtić Dugi Rat

adresa: Drage Ivaniševića 6 | 21315 Dugi Rat
tel: +385 21 735 567
e-mail: djecjivrticdugirat@gmail.com

Ravnateljica: Biljana Brkan
Pedagoginja: Marija Pavković
Viša medicinska sestra: Marija Tudor

IBAN: HR0523300031100402921

Dječji vrtić u Dugom Ratu postoji od 1961. godine, ali je bio u sklopu dječjeg vrtića u Omišu. Dana 1. svibnja 2002. godine odjeljenje pod nazivom „Kadulja“ u Dugom Ratu izdvaja se iz jedinstvene ustanove “Dječji vrtić Omiš – Dugi Rat” i dodijeljen je na upravljanje privatnom dječjem vrtiću „Čarobni pianino“ Split. Tijekom tog perioda u našoj općini je otvorena još jedna podružnica u mjestu Krilu Jesenice. Do 31. srpnja 2008. godine dječji vrtić u Dugom Ratu dio je privatnog vrtića. Odlukom Općinskog poglavarstva krenulo se u osnivanje vlastite ustanove jer su potrebe za vrtićom u našoj općini neupitne. Općina Dugi Rat je mala, ali natalitetom uvelike premašuje prosjek u Republici Hrvatskoj  te su potrebe za dječjim vrtićom svakim danom sve veće. Tako po prvi put u povijesti vrtić  počinje djelovati samostalno kao ustanova pod imenom „Dugi Rat“.

Uprava vrtića je smještena u Dugom Ratu, Drage Ivaniševića 6, gdje je smještena i kuhinja vrtića. U centralnoj zgradi je smješteno šest odgojnih skupina, jedna odgojna skupina je smještena u zgradi općine, a dvije u Krilu Jesenice u župnom prostoru koji je prilagođen potrebama odgojno-obrazovnog rada.

  • U realizaciju odgojno-obrazovnog rada uključeno je:  15 odgojiteljica, ravnateljica, pedagoginja i viša medicinska sestra.
  • Pored odgojno-obrazovnih radnika u vrtiću  je zaposleno i tehničko osoblje:  4 pomoćnice, 1 pomoćna kuharica i 1 kuharica.

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status