Općina Dugi Rat potpisala sporazum o izradi nove strategije urbane aglomeracije Split

Na sastanku Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split, održanom 11. listopada 2021. godine u splitskoj Gradskoj upravi, gradonačelnici i načelnici 13 gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split, među Kojima i općinski načelnik Općine Dugi Rat Tonči Bauk, potpisali su Sporazum o suradnji tijekom izrade i provedbe Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine.

Cilj izrade Strategije je određivanje prioritetnih područja ulaganja za urbanu aglomeraciju Split u svrhu odabira i provođenja projekata za održivi urbani razvoj u okviru mehanizma EU kohezijske politike – Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU).

Nova Strategija će biti preduvjet za povlačenje EU sredstava iz ITU mehanizma u razdoblju 2021. – 2027. godine.

Sastanak je završen u konstruktivnom tonu te s nadom kako će se daljnjom uspješnom suradnjom gradova i općina Urbane aglomeracije Split i u nadolazećem financijskom razdoblju realizirati niz kvalitetnih projekata održivog urbanog razvoja na dobrobit svih građana Urbane aglomeracije Split

OPĆINA DUGI RAT

Možda će vas zanimati...

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.