Odgoj i obrazovanje

Dječji vrtić Dugi Rat

adresa: Drage Ivaniševića 6 | 21315 Dugi Rat
tel: +385 21 735 567
e-mail: djecjivrticdugirat@gmail.com
web: www.vrtic-dugi-rat.hr

Ravnateljica: Biljana Brkan
Pedagoginja: Marija Pavković
Viša medicinska sestra: Marija Tudor

IBAN: HR0523300031100402921

Dječji vrtić u Dugom Ratu postoji od 1961. godine, ali je bio u sklopu dječjeg vrtića u Omišu. Dana 1. svibnja 2002. godine odjeljenje pod nazivom „Kadulja“ u Dugom Ratu izdvaja se iz jedinstvene ustanove “Dječji vrtić Omiš – Dugi Rat” i dodijeljen je na upravljanje privatnom dječjem vrtiću „Čarobni pianino“ Split. Tijekom tog perioda u našoj općini je otvorena još jedna podružnica u mjestu Krilu Jesenice. Do 31. srpnja 2008. godine dječji vrtić u Dugom Ratu dio je privatnog vrtića. Odlukom Općinskog poglavarstva krenulo se u osnivanje vlastite ustanove jer su potrebe za vrtićom u našoj općini neupitne. Općina Dugi Rat je mala, ali natalitetom uvelike premašuje prosjek u Republici Hrvatskoj  te su potrebe za dječjim vrtićom svakim danom sve veće. Tako po prvi put u povijesti vrtić  počinje djelovati samostalno kao ustanova pod imenom „Dugi Rat“.

Uprava vrtića je smještena u Dugom Ratu, Drage Ivaniševića 6, gdje je smještena i kuhinja vrtića. U centralnoj zgradi je smješteno šest odgojnih skupina, jedna odgojna skupina je smještena u zgradi općine, a dvije u Krilu Jesenice u župnom prostoru koji je prilagođen potrebama odgojno-obrazovnog rada.

  • U realizaciju odgojno-obrazovnog rada uključeno je:  15 odgojiteljica, ravnateljica, pedagoginja i viša medicinska sestra.
  • Pored odgojno-obrazovnih radnika u vrtiću  je zaposleno i tehničko osoblje:  4 pomoćnice, 1 pomoćna kuharica i 1 kuharica.
Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.