Obavijest načelnika vezano za prijevoz

Poštovani mještani!!

Dana 23.6.2022. općina je poslala dopis prema  Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na temu javnog prijevoza putnika na relaciji Dugi Rat – Split. Odgovor smo zaprimili 6.7.2022.godine od gospodina Antolovića, ovlaštenog za poslove ravnatelja. U dopisu se izričito traži od Županije Splitsko Dalmatinske rješavanje problema prijevoza putnika na prostoru cijele Županije kao i na relaciji Dugi Rat-Split. Prema saznanjima Županija pokreće studiju za mrežu javnog prijevoza na prostoru SDŽ ali to je proces koji će trajati minimalno godinu dana. U međuvremenu je općina poslala dopis prema Ministarstvu prostornog planiranja, graditeljstva i imovine da se stara zakonska odredba,

stavi van snage. Prema zakonu koji je na snazi općina Dugi Rat ne može potpisati ugovor s drugim javnim prijevoznikom a postojeći vozi smanjenim kapacitetom. Naše pitanje prema Županiji je jasno, nađite privremeno rješenje s kojim možemo imati dovoljan kapacitet autobusa. Očito nitko nije svjestan da je relacija Split-Omiš jedna od najopterećenijih linija u Županiji. Stanovnicima općine poručujem da budu strpljivi jer nema brzog rješenja. Mjerodavni moraju znati da je krajnji datum za rješavanje ovog problema početak rada škola i fakulteta. Zaposleni, učenici i studenti svi moraju biti na svojim mjestima i na vrijeme. Mi sada imamo putnika koji ostaju po stanicama i satima čekaju kad će ih netko prevesti. Ako smo izašli na prosvjed za tvornicu izaći ćemo i za ovaj slučaj koji je veći problem jer se radi osnovnom sredstvu za život.

Svaku informaciju koju dobijemo podijeliti ćemo s vama.

Tonči Bauk
Općinski načelnik

Možda će vas zanimati...

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.