Naša djeca, naša briga

  • Naša djeca, naša briga!
  • Naša djeca, naša briga!
  • Naša djeca, naša briga!
  • Naša djeca, naša briga!

Udruga Zagrljaj koja pomaže djecu s posebnim potrebama djeluje u Dugom Ratu već treću godinu.

Prepoznajući različite potrebe korisnika udruge, općina Dugi rat podržava njihov rad od samog početka te redovito pomaže materijalnim i financijskim sredstvima.

Općina je ustupila općinski prostor na korištenje udruzi. Prostor je u potpunosti preuređen, opremljen namještajem i potrebnom opremom te učinjen pristupačnim za korisnike.

Kroz Program javnih potreba u programu socijalne skrbi za redovito poslovanje udruge u 2023. g. je predviđeno 13.300,00 €. Osim toga u ovoj godini su prvi put predviđena i sredstva za pomoć roditeljima djece s oštećenjem IV. stupnja pa je Odlukom općinskog načelnika od 12. svibnja 2023. g. dodijeljena novčana pomoć za 15 korisnika u pojedinačnom iznosu od 350 €.

Susreti djece, korisnika udruge s općinskim načelnikom postali su običajna praksa bilo u prostoru udruge ili općine. Posebno nas obraduju za blagdane kad nas uvesele poklonima koje su izradile njihove vrijedne ruke. Načelniku za rođendan su izradili i grb općine od kolaža. Zadnje druženje djece i njihovih roditelja u našoj općini organizirano je 26. svibnja.

Svako druženje s njima je divno iskustvo koje rezultira još većom željom da se još i više izađe u susret njihovim potrebama.

Dragi mještani, možete napraviti i vi mali iskorak i pomoći udruzi. Primjerice, možete volontiranjem pridonijeti radu udruge. Svaki njihov osmijeh, pogled i zagrljaj govore da vrijedi pokušati.

Možda će vas zanimati...

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.