Birački odbori

POZIV ZA PRIJAVE ZA RAD U BIRAČKIM ODBORIMA

Obaviještavaju se zainteresirane osobe da se prijave za rad u biračkim odborima i to kao predsjednik ili potpredsjenik biračkog odbora, na izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Dugi Rat koji će se održati 03.06.2018. godine.

Sukladno članku 42. Zakona o lokalnim izborima (”Narodne novine” broj 144/12 i 121/16) članove biračkih odbora (njih ukupno osam za svaki birački odbor) određuju političke stranke na način da četiri člana biračkog odbora određuje većinska politička stranka, odnosno političke stranke, a četiri člana oporbena politička stranka, odnosno političke stranke, sukladno stranačkom sastavu predstavničkog tijela pojedine jedinice.

Predsjednik, potpredsjednik i članovi biračkog odbora ne smiju biti kanidati na izborima koje provode, a predsjednik i potpredsjednik biračkog odbora ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke.

Zainteresirane osobe popunjeni obrazac prijave mogu dostaviti na protokol Općine Dugi Rat, na adresi: Poljička cesta 133, 21315 Dugi Rat ili putem e-maila na adresu: silvija.radic@dugirat.hr.

OPĆINA DUGI RAT
OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO

  • Obrazac za rad na biračkim odborima .docx
Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.